Этикалық ілім «Бхагавадгитаның» тарихи шығу алғышарттары мен теориялық негіздері (Journal of Philosophy, Culture and Political Science, 2018)
Қазіргі қоғам үшін зерттеудің маңыздылығы әлеуметтік өмірдегі әртүрлі салада ғылыми-техникалық өрлеудің және өркениеттің жетістіктерінің қоғамның адамгершілік идеалдарын және гуманистік құндылықтарын жоғалтып алып жатқанына алып келіп, адамның тұлға және рухани тіршілік ретінде төмендеуімен байланысты. Ал ежелгі үнді әдебиетінің құнды мұрасы «Бхагавадгита» руханият пен жоғарғы адамгершілік идеалдарды материалдық құндылықтардан басым көреді. Мақалада эпикалық ілім «Бхагавадгитның» тарихи шығу алғышарттары мен құрылымық сатысы қарастырылады. Сондай-ақ, эпикалық ілімнің үнді әдебиетіндегі қазіргі маңыздылығы талданады.Түйін сөздер: Бхагавадгита, философия, Курукшетр, йога, дүниетаным.