Рабиндранат Тагордың «Гитанджали» шығармасындағы руханилық (Journal of Philosophy, Culture and Political Science, 2018)
Бұл мақалада Рабиндранат Тагордың «Гитанджали» шығармасындағы рухани дүниетанымы сипатталады, сонымен бірге оның философиялық көзқарастары қарастырылады. Сараптау арқылы ұлы ақын, қоғам қайраткерінің рухани және философиялық дүниетанымы қазіргі таңда да өзекті екендігі анықталды.Түйін сөздер: Гитанджали, Рабиндранат Тагор, дүниетаным, философия, дін, поэзия, үнді әдебиеті, адам, руханилық.