Поликонфессиялық кеңістігінде зайырлылық тұжырымдамасы (Journal of Philosophy, Culture and Political Science, 2018)
Мақалада автор дискурс ерекшелігін тарихи және философиялық, теологиялық және социологиялық зерттеу тұрғысынан секуляризм тұжырымдамасын анықтамасын талдайды. Авторы қазіргі қоғамның секуляризацияға процесін өз бағалауды бере, әлеуметтану және философия саласындағы жетекші ғалымдардың теориясы талқылайды. авторы зайырлық түсінуді анықтау тырысады, бұл Қазақстанның көпұлтты және поликонфессиялы қоғам жағдайында, Қазақстан Республикасында тәнсекуляризм индифферентты моделін түріне зайырлы болып табылады.Түйін сөздер: зайырлы, секуляризм, поликонфессиялы, әлеуметтік-мәдени, диалог, гуманизм, төзімділік, жаһандану.