Келісім және сұхбат философиялық мәселе ретінде (Journal of Philosophy, Culture and Political Science, 2018)
Мақала келісім концепциясы мен сұхбат мәселесін, олардың философиялық аспектілерін қарастыруға арналады. Келісім мен сұхбат идеялары әлеуметтік-философиялық мәселе болып табылады және социумның көптеген аумақтарын қамтиды. Сонымен қатар олар өздерінің функционалды рөлі бойынша біркелкі емес. Бұл идеялар кез келген қайшылықтарды өркениеттік тұрғыдан шешуге бағытталған және әлеуметтік қауіпті қақтығыстарды тиімді, сенімді жолмен шешудің бірден-бір жолы болып табылады.Түйін сөздер: келісім, сұхбат, рухани құндылықтар, мәдениет, түсіністік, этносаралық келісім, толеранттылық.