Дін философиясындағы тұлға мәселесін зерттеудің алғышарттары мен праексеологиялық бағдарлары (Journal of Philosophy, Culture and Political Science, 2018)
Бұл мақалада қазіргі заманғы дін философиясындағы зерттеу бағдарларын және шешілуі тиіс өмірмәнділік мәселелердің алдағы уақыттағы келбетін құрастырдық: қоғамдағы діннің орны мен қызметтері қайта қаралуы тиіс; дінге сенген тұлға келбеті қандай болуы қажеттігінің заманауи үлгісі зерттелуі тиіс; қазіргі заманғы кванттық физика, кванттық психология, синергетика ілімі, әлемнің голограммалық моделі т.б. ашылған ғылыми жаңалықтар мен ұстанымдар дін философиясындағы адам мәселесіне қатысты жаңа мәселелерді шешу; діни сенімге қатысты қайшылықты мәселелерді, діндегі тұлға туралы күрделі ұстанымдарды, зайырлы қоғам мен діннің арақатынасындағы келіспеушіліктер мен шешілуі тиіс сауалдарды т.б.Түйін сөздер: дін, философия, адам, руханилық, моральдық құндылықтар.