Саяси құндылықтар әлеуметтік-саяси интеграциялану факторы ретінде (Journal of Philosophy, Culture and Political Science, 2018)
Мақалада құндылықтар мәселесі, оның теориялық маңыздылығы мен қоғам өмірінің түрлі салаларында жүзеге асырылу аспектілері қарастырылған. Мақалада құндылықтардың жіктелуі беріліп, саяси құндылықтар ерекшелігі айқындалған. Топтық сананың элементтер жиынтығы ретінде жүйенің басым таңдауынан туындайтын саяси құндылықтарды қалыптастыру негіздері анықталып, барлық саяси үдерістердің себеп-салдарлық шарттарын айқындайтын маңызды фактор ретінде қызмет ететіндігі көрсетілген.Түйін сөздер: саяси құндылықтар, дүниетанымдық ұстанымдар, саяси сұхбат, саяси сана, саяси қажеттіліктер, саяси қызығушылықтар.