Толеранттылықты қалыптастырудың жолдары (Journal of Philosophy, Culture and Political Science, 2018)
Аталмыш мақалада толеранттылықты қалыптастыру мәселесі жан-жақты көрсетілген. Толеранттылық ұғымының анықтамалары мен оның қолданыс мәніне талдау жасалынады. Толеранттылық мәселесі және оны іске асыру мәселесі анықталған. Толеранттылық ұғымының түрлі саладағы жұмсалу мазмұны анықталады, жұмсалымдық қызметі ажыратылып, ішкі тоғыспалы мағыналық сипаты танылады. Толеранттылық мәселесі туралы Ресей және Қазақстан ғалымдарының зерттеулері қарастырылған.Түйін сөздер: толеранттылық, төзімділік, мағына, ұғым, тұрақтылық, мазмұн, ғылыми қолданыс, нәсілдік, этникалық, этностық, діни айырмашылықтар, этнос, мәдениет, мейірімділік, шыдамдылық, сезімталдық, ымыраластық, мәмлегерлік, бітімгерлік, терроризм, ксенофобия, агрессивті ұлтшылдық, бейбітшілік мәдениеті, құндылық.