(untitled) (Journal of Philosophy, Culture and Political Science, 2015)
Мақалада адамның және мәдениеттің тұтастығын «қалпына келті- ру» теориялары тұрғысынан әлеуметтік-мәдени интеграцияның тари- хи және философиялық мәселелері қарастырылған. Осы мәселелер- дің тарихи даму заңдылықтарын сипаттау кезеңінде интеграция және саралау процестерінің диалектикалық қарым-қатынасы анықталып, философиялық «біріңғай» тұжырымдамасының тіршілік предикаты ретіндегі онтологиялық мәнін әлеуметтік-мәдени және философия- лық-антропологиялық көзқарастар арқылы пікірлерді анықтаудағы мүмкіндік болды.