(untitled) (Journal of Philosophy, Culture and Political Science, 2015)
Адам өмірінің негіздерінің философиялық-әдістемелік талдауы қазіргі білімнің философиялық-антропологиялық өзектілігімен туын- далған, яғни, антропологиялық сананы қалыптастыру әдісі ретінде адам образының тұтас және жалпылай түріне лайық білім беру үлгісін шығару, түбінде, әлемнің онтологиялық бірлігін сақтауына және оның аксиологиялық тұрақтылығына әкеледі. Бұл зерттеуде грек философиясында адам идеясының түсінігінің ең маңызды көрсеткіштері ұсынылған. Грек философиясы ұсынған адамның көрінісі, бейнесі, ойы әлде үлгісі батыс философиясының тарихындағы адам мәселесінің түсінігінің бастамасы, оның артында философиялық антропологияның жүйлеу мақсаты ретінде адамның тұтастығы туралы ой жасырын табады.