(untitled) (Journal of Philosophy, Culture and Political Science, 2025)
Бұл мақала Қазақстан мен Қытай арасындағы инвестициялық саясаттағы сын-қатерлер мен тәуекелдерді құқықтық реттеу тақырыбын зерделейді. Зерттеуде екі ел арасындағы инвестициялық ынтымақтастықтың дамуы, оның негізгі бағыттары және тиімділігі талданады. Мақалада инвестициялық ағындардың құрылымы, стратегиялық салалардағы инвестициялар және олардың екі елдің экономикасына тигізетін әсері қарастырылған. Сондай-ақ, Қазақстан мен Қытай арасындағы инвестициялық ынтымақтастыққа тән тәуекелдер мен сын-қатерлердің себептері мен салдарлары талқыланады. Мақалада инвестициялық жобаларға талдау жасалып, нақты кейс зерттеулері арқылы қазақ-қытай ынтымақтастығының табысты мысалдары көрсетілген. Бұдан басқа, зерттеуде инвестициялық қызметтің құқықтық реттеуі және халықаралық шарттардың рөлі сияқты мәселелер қозғалған. Мақала соңында авторлар Қазақстан мен Қытай арасындағы инвестициялық байланыстарды нығайту және екі елдің экономикалық дамуына оң ықпал етуге бағытталған ұсыныстар жасайды. Бұл мақалада Қазақстан мен Қытай арасындағы инвестициялық саясаттағы сын-қатерлер мен тәуекелдерді құқықтық реттеу тақырыбын талдау үшін келесі әдістемелік тәсілдер қолданылды: деректер талдауы: зерттеу барысында халықаралық келісімдер, Қазақстан мен Қытайдың заңнамалық базалары және экономикалық есептер сияқты түрлі дерек көздері қарастырылды; салыстырмалы талдау: Қазақстан мен Қытай арасындағы инвестициялық ынтымақтастыққа қатысты халықаралық тәжірибелер мен стратегиялар салыстырылып, олардың тиімділігі бағаланды; кейс зерттеулері: таңдалған нақты инвестициялық жобалар талданып, олардың әлеуеті мен ықтимал кедергілері анықталды. Түйін сөздер: Қазақстан-Қытай ынтымақтастығы, инвестициялық саясат, тәуекелдер мен сын-қатерлер, құқықтық реттеу, стратегиялық салалар, халықаралық шарттар, инвестициялық климат