(untitled) (Journal of Philosophy, Culture and Political Science, 2015)
Мақала инновация және инновациялық әрекет құбылысының әлеуметтік-философиялық және мәдени-философиялық тұрғы да талдауға арналған. Авторлар мақалада қазіргі заманғы қоғамда ғы инновация және инновациялық әрекет дамуының сұрақтары мен мәселелері, жетілу үрдісінің заңдылықтары мен қалыптары, иннова циялық әрекеттерінің барлық маңызды орталардың дамуы, сонымен қатар инновацияның кейбір өлшемдері мен сипаттамасы туралы сұ рақтарды қарастырады. Мақаланың авторлары инновация құбылы сының әлеуметтік және мәдени анықтамаларын қарастыру керектігі туралы, инновациялық әрекеттің жүйелік сипаттамасы және оның ма ңыздылығының саясаты туралы, адамзат әрекетінің барлық салалары мен Қазақстан Республикасының серпінді дамуының жаңару үрдісі туралы қорытынды жасайды.