(untitled) (Journal of Philosophy, Culture and Political Science, 2015)
Мақалада білім беру философиясының актуальдi мәселелерi, бі лім беру философиясының мәртебесі, пәні, міндеттері қарастырыл ған. Білім берудің философиялық негіздері, білім беру аспектілірі, білім беру қызмет, үдеріс, нәтиже ретінде зерттелген. Философия лық тұрғыдан бiлiм тұтас жүйе ретiнде зерттелiп, бiлiмнiң негiзгi бөлшектерiне т.б. мәселелердiң мән-мағынасына жан-жақты талдау жасалған. Білім берудың аксиология аспектілірі, аксиологиялық өл шемі зерттелген. Білім беру құндылықтары мен мақсаттарының өза ра байланысы т.б. мәселелердiң мән-мағынасына жан-жақты талдау жасалған