(untitled) (Journal of Philosophy, Culture and Political Science, 2016)
Бұл мақалада ориентализм термині және оның батыс мәдениетіне ықпалы қарастырылады, әсіресе Шығыстың сәулет өнеріне, интерьер және жиһазға ықпал етудің өзіндік ерекшеліктері сарапталған. Ориентализмнің Батыс қоғамында бір мағыналы емес рөл атқаратыны анықталған, атап айтқанда психологиялық жай-күйдің терең ұлғаюын, өнеркәсіппен салынатын қазіргі шектеулерден босауды туындатқан және олардың әрқайсысында өзге мәдени дәстүрге үндеу қайталанады. Шығыс пен Батыстың өзара қимылдың нәтижесі – тұтастай алғанда еуропа қолөнерін қайта өркендету немесе Шығыс мәдениеті «жат» немесе «өзге» ғана емес, сонымен қатар Батыс үшін шығармашылық шабыт ретінде қабылданғандықтан креативті ойлау үрдісін дамыту талпыныстары болып табылады.