(untitled) (Journal of Philosophy, Culture and Political Science, 2016)
Бұл мақалада көпұлтты қоғамды құру Канадалық тәжірибе қарайды. Канада ұзақ салдарынан ол нәсілдің, мәдениеттермен этностардың алуан түрлі қоспасын құрады. Әлемде бірінші рет осы елде, мультикультурализм – саяси идеология ретінде ресми мемлекеттік деңгейде танылған болды. Кейбір қиындықтарға қарамастан, мигранттармен тұтастай алғанда француз тілінде сөйлейтін Квебек интеграция қатысты Канада үлгісі ең табысты деп санауға болады.