(untitled) (Journal of Philosophy, Culture and Political Science, 2020)
Шетелдік саяси демонстрациялар мен бейбітшілікті нығайтуға бағытталған саясаттың негізін қалаушы халықтардың Қытай Халық Республикасының (Китай) және Корейдің Халықтық- Демократиялық Республикасының (Северная Корея) үкіметі. Мақалада Д. Трамп әкімшілігі мен оның алдындағы Б. Обама әкімшілігі арасындағы тікелей салыстыру қарастырылған. Біз Трамптың басшылығымен осы екі Азия елдеріне қатысты АҚШ-тың сыртқы саясатының қазіргі АҚШ әкімшілігінің дербестігі мен қуат саясатына сүйенуіне қалай қараймыз. Мақалада Қытаймен (Азия-Тынық мұхиты аймағындағы сауда, геосаясат) және Солтүстік Кореямен (ядролық қару, санкциялар, адам құқықтары) практикалық проблемалардың соңғы үш жылда қалай өрбігендігі, болашақ сценарийлер немесе гипотезалар туралы гипотеза ұсынылған. Трамптың қайта сайлануы немесе Ақ үйде басшылықтың ауысуы туралы жағдай. Түйін сөздер: Солтүстік Корея, КХДР, АҚШ сыртқы саясаты, Трамп, Қытай, үкімет, сайлау, әкімшілік, билік саясаты, ядролық қарудан бас тарту.