(untitled) (Journal of Philosophy, Culture and Political Science, 2019)
Баяндаманың негізгі тезисі: әл-Фараби мұсылман ойының алғашқы ірі модернизаторы/реформаторы болды және бүгінгі күні оның діни-философиялық идеялары алдағы мұсылман теологиясын жаңғырту үшін аса өзекті. Қазіргі заманғы сын-қатерлерге жауап бере алатын теологиялық дискурс философиялық мәдениетсіз, санаткерлік базасыз мүмкін емес. Тек философиялық бағдарлы тәсіл ғана дін тап болатын проблемаларды адекватты ұғынуға әкелуі мүмкін: мұнда мен монотеистік дәстүрді – иудаизм, христиандық және исламды білдіремін. Түйін сөздер: әл-Фараби философиясы, дінтанулық дискурс, тарих, фалсафа.