(untitled) (Journal of Philosophy, Culture and Political Science, 2019)
Мақалада Ресей империясы мен проваславиялық миссионерлердің қазақ жерінде жүргізген діни саясатына талдау жасалады. Қазақстан аумағындағы орыс проваславиялық шіркеуі қазақ қоғамын пұтқа табынушы дәстүрді тасымалдаушы ретінде қарастырды. Ресей империясы орта Азия елдеріне отарлау саясатының ықпалын арттыру мақсатында проваславиялық миссионерлік үгіт насихатты қолдады. Осылайша Ресей империясы қазақ жеріне проваславия дінін күштеп енгізу мақсатында ислам дінінің әлсіреуіне ықпал етті. Түйін сөздер: миссионерлік, православие, ислам, христиан, шоқындыру