(untitled) (Journal of Philosophy, Culture and Political Science, 2019)
МақалаҚазақстан Республикасыныңмемлекеттiк басқаруының тиiмдiлiгінжоғарылатуына арналған. Қазiргi заманда мемлекеттiк басқарудың тиiмдiлiгін жоғарылату жəне нəтижелiгiн көтеру сұрақтары ерекше маңыздылыққа ие. Мақалада басқару органдары қызметiнің нəтижелiгiн жоғарылатудың əртүрлi əдiстерiнiң кезеңдi енгiзу қажеттiлiгiне саяси сараптама берілген. Атап айтқанда, нормативтiк құжаттарды өңдеу жəне мемлекеттiк органдар қызметінiң тиiмдiлiгiн бағалау жүйесiн енгiзу. Түйін сөздер: мемлекеттiк басқару тиiмдiлiгі, əкiмшiлiк реформа, стратегиялық мақсаттар, мемлекеттiк органдар қызметінiң тиiмдiлiгiн бағалау жүйесi.