(untitled) (Journal of Philosophy, Culture and Political Science, 2019)
Мақалада «араб көктемі» феномені контексіндегі Таяу Шығыс жəне Солтүстік Африка елдеріндегі гендерлік саясат талданған. Əлеуметтік сауалнама нəтижелері мен статистикалық мəліметтерге салыстырмалы талдау жасалынған. Аймақтағы кейбiр мемлекеттердегi əйелдердің ағымдағы жағдайы айқындалған. Мемлекет тарапынан арнайы шаралар қабылдауды қажет ететiн негiзгi проблемалар мен салалар анықталған. Гендерлік саясатты дамытудың, əйелдердің қоғамдағы жағдайын нығайту жəне олардың қазіргі реформалар мен өзгерістерге саяси қатысуын арттырудың тиімді бағыттарын анықтауға əрекет жасалынған. Түйін сөздер: мемлекеттiк саясат, гендер қатынастары, саясат, демократтандыру, əйелдерді кемсiту, əйел құқықтары, əйелдердің саяси қатысуы, ғаламдану, «араб көктемі».