(untitled) (Journal of Philosophy, Culture and Political Science, 2019)
Мақалада қоғамның трансформациясы үдерісінің барысындағы саяси ғылымның міндеттері қарастырылады. Қазақстан саясаттанушылары мемлекет азаматтарының өзіндік қалыптасуына жағдай жасай отырып, олардың негізгі өмірлік стандарттарын қамтамасыз етіп, əлеуметтік саясатты қалай өзгерту керек деген аса күрделі сұраққа жауап беруге тиіс. Автор əлеуметтік контентті зерттеу, академиялық ғылым мен қоғамның қарым-қатынасын кеңейтудің өзектілігін негіздейді. Түйін сөздер: əлеуметтік модернизация, саяси ғылым, мемлекеттік саясат, саяси үдеріс.