(untitled) (Journal of Philosophy, Culture and Political Science, 2015)
Мақалада зерттеушілердің еңбектеріне сүйене отырып: ұлт, этнос, халық, этникалық топ, диаспора, ұлыс сияқты ұғымдарға сондай-ақ, этносаяси қауымдастық, ұлттық мүдде туралы тұжырымдамалар саясаттанулық тұрғыда талданады. Елбасы Н.Ә. Назарбаевтың «Нұрлы Жол – болашаққа бастар жол» атты жаңа Жолдауында көтеріліп отырған мақсат-міндеттерді жүзеге асырудағы ұлттық бірліктің маңызы сараланады. Қазақстандағы қоғамдық келісім мен саяси тұрақтылық дамудың басты шарттары ретінде қарастырылады. Жұмыста стратегиялық маңызы бар жоспарларды жүзеге асыру мен ұлттық мүддені қорғау үшін жалпы ұлттық іс-әрекеттің қажеттігі, ел халқының этносаяси қауымдастық ретінде бірлестікке айналуы маңызды екендігі көрсетіледі.