(untitled) (Journal of Philosophy, Culture and Political Science, 2015)
Аталмыш мақалада қазіргі қоғамның қоғамдық-саяси құбылыс- тарға ықпал ететін ақпараттық технологиялардың әртүрлі қырлары сарапталады. Мұндай ықпалдың мәнін түсіну үшін постиндустриализм теориялары мен болмысты симуляциялау концепциялары негіз ретінде алынды. Бұл концептілердің негізінде жалпы коғамның, оның ішінде саяси құбылыстардың виртуалдануы сөз етіледі және жүйеленеді. Бұқаралық сананың көрсетілген трансформациясының позитивті және негативті жағынан мүмкіндігі бар қырлары анықталып, талданады.