(untitled) (Journal of Philosophy, Culture and Political Science, 2019)
Мақалада қазақ діни қайраткерлердің халық санасында ислам құндылықтарын қалыптастырудағы қызметі қарастырылады. Сонымен қатар Қ. Қоңыратбайұлы, Бəймен ахун Тілемісұлы, Қалжан ахун, т.б. секілді қоғамдық жəне діни қайраткерлердің діни ағартушылық қызметі айшықталады. Түйін сөздер: қазақ діни қайраткерлері, ислам құндылықтары, діни ағартушылық қызмет, мемлекеттік дін, халық санасы.