(untitled) (Journal of Philosophy, Culture and Political Science, 2019)
Авторлар осы мақалада қазақтардың дiни дүниетаным мəселесiн мəдени-философиялық көзқарас тұрғысынан қарастырады. Дiни дүниетанымды анықтайтын факторлар айқындалып, аңыз өнерiнiң эволюциясын тұтастықта жəне заманауи дүниетанудың негізі болады деп түсiндіріледi. Діни дүниетаным қазақ мəдениетінің маңызды факторы болып, сонымен қатар мəдени құрылымдардың тұрақтылығын сақтауда үлкен рөл атқарады. Авторлар қазақ дүниетанымындағы Тəңіршілдікке ерекше көңіл бөледі. Түйін сөздер: діни ойлау, философия мəдениеті, қазақ мəдениеті, діни дүниетаным, мəдени құрылымдардың орнықтылығы. B