(untitled) (Journal of Philosophy, Culture and Political Science, 2019)
Мақалада мəдениеттерді салыстыру мəселесі олардың өзара қатынасы ретінде қарастырылады. Бұл салыстыру əдісінің алғашқы принциптерін Дж Лафито, Д Ветелен жəне XVIII ғасырдың басқа да зерттеушілері қолданғандығы атап өтіледі. Əсіресе салыстырмалы философия концепциясын жасаған француз философы П.Масон-Урсельдің рөлі атап өтіледі, себебі оның концепциясы мəдениет философиясының интеграциясын алдын ала қарастырады.