(untitled) (Journal of Philosophy, Culture and Political Science, 2019)
Мақалада қазақ философиясының идеялық алғы шарты болып есептелетін түрік дүниетанымындағы еркіндік феномені қарастырылады. Орхон- Енесей жазбалары мен Баласұғын философиялық көзқарастарында ерекше орын алған түрік қоғамындағы əлеуметтік-саяси ұстанымдарға акцент жасалады. Түйін сөздер: өзіндік сана, философия, еркіндік феномені, саяси ұстаным, дəстүр.