(untitled) (Journal of Philosophy, Culture and Political Science, 2019)
Бұл мақалада мемлекеттің тұрақтылығының негізі ретінде азаматтық бірегейліктің негізгі мəселелері мен орны талқыланған. Автордың пайымдауынша, азаматтық бірегейлік демократияның кепілі болып азаматтық қоғамның қалыптасуы мен дамуының негізі табылады. Дамыған жəне тəуелсіз азаматтық қоғам мемлекеттік институттар жүйесі мен тиімді нарықты экономикамен қатар демократиялық қоғамның өмір сүруінің мемлекеттік қажетті шарты болып саналады. Азаматтық қоғамның пайда болуына адам құқықтарының өзі себеп болады. Осыдан шығатын қорытынды – азаматтық қоғам адамнан бастау алады. Тұлғаға өзінің түрлі мүдделерін білдіру мүмкіндігі беріледі. Бұл – азаматтық қоғамның басты көрсеткіші. Онда адам мемлекет үшін емес, керісінше, мемлекет адам үшін өмір сүреді. Түйін сөздер: мемлекет тұрақтылығы, азаматтық бірегейлік, азаматтық қоғам, демократия.