(untitled) (Journal of Philosophy, Culture and Political Science, 2019)
Бұл мақалада қазақстандық қоғамның Қазақстанның тұрақты дамуына өту жолындағы консолидациясының негізгі фак- торлары көрсетілген. Қазақстандық қоғамның консолидациясы экономикалық-географиялық, əлеуметтік-саяси ерекшеліктерді, қоғамның этникалық жəне конфессиялық құрылымдарын, сондай-ақ өзге де мемлекеттердің тарихи тəжірибесін ескере отырып қарастырылады. Авторлар халықты біріктіруші əлеуметтік-экономикалық, саяси, идеологиялық, этникалық жəне рухани-мəдени факторлар тек бірлескен жағдайда ғана қазақстандық қоғамның тұрақты дамуын қамтамасыз етеді деген қорытындыға келеді.