(untitled) (Journal of Philosophy, Culture and Political Science, 2018)
Мақалада əлеуметтік қауіпсіздіктің шешуші факторы ретіндегі əлеуметтік саясат қарастырылады. Шетелдік жəне қазақстандық тəжірибе негізінде əлеуметтік саясаттың халықтың тұрмыс жағдайын, оның өмір сүру сапасы мен деңгейін арттыруға бағытталған, нəтижесінде əлеуметтік қауіпсіздік пен қоғамдағы тұрақтылықты нығайтатын тиімді шаралары көрсетілген. Түйін сөздер: əлеуметтік қауіпсіздік, əлеуметтік тұрақтылық, əлеуметтік саясат, əлеуметтік жетістік, өмір сүру жағдайы.