(untitled) (Journal of Philosophy, Culture and Political Science, 2018)
Руханилық – адами қасиет ретінде, жеке тұлғаның мінез-құлқының мəнін сипаттайды, адамды объективті факторлардың мəні мен экзистенциальдық қажеттілікті ұғынуға жұмылдырады. Бұнда ең бастысы тек білім жəне оның алуан түрлерін іздеп табу ғана емес, адамның ішкі жəне сыртқы жан дүниесінің мəн-мағынасын ұғынудың саналы тəсілдеріне қол жеткізу, ақиқат, игілік, сұлулық, бостандық, адамгершілік сияқты жоғары құндылықтарды меңгеру. Өз руханилығын қалыптастыра отырып, адам дəл осы мұраттарға жетеді жəне оларды өзінің өмір жолында іске асырады. Түйін сөздер: руханилық, руханилықтың өнегелік маңызы, құндылықтар, рухани-адамгершілік тəрбие.