(untitled) (Journal of Philosophy, Culture and Political Science, 2018)
Қазіргі əлемдік даму үрдісіне этностар арасындағы қайшылықтың шиеленісі, төзімсіздіктің өсуі тəн. Бұл өмір сүру сапасы жоғары деңгейге жеткен елдердің өзінде де байқалады. Дүниежүзілік экономикалық дағдарыс пен миграциялық толқынның үдеуі аталған құбылыстың дамуына əкеледі. Осы жағдайлардың барлығы жаһанданған əлемнің сұраныстары мен императивтері контексіндегі мультикультурализмнің рөлі мен болашағының өзектілігі мен маңызын ғылыми жəне философиялық сұқбатта қарастыруды негіздейді. Түйін сөздер: Түйін сөздер: мультикультурализм, бірегейлік, жаһандану, мəдениеттер сұқбаты.