(untitled) (Journal of Philosophy, Culture and Political Science, 2018)
Мақалада АҚШ-тың Орталық Азия мемлекеттер тəуелсіздігін нығайтуына жасалынған ықпал деңгейі қарастырылған. Осының негізінде АҚШ-тың Орталық Азия аймағында басты мақсаты айқындалды, ол мақсат Вашингтонның ұлттық мүддесі орындалу контексіндегі геосаяси басымдық болып табылды. Түйін сөздер: АҚШ-тың сыртқы саясаты, жаңа тəуелсіз мемлекеттер, ұлттық мүдде, геосаяси басымдық.