(untitled) (Journal of Philosophy, Culture and Political Science, 2018)
Қазақстан өзінің тəуелсіздігінжариялағаннан кейін гендерлік саясат, əйелдердің, отбасыныңжағдайы туралы сұрақтар мемлекеттік саясаттың айнымас бөлігіне айналды. Оның негізгі бағыттары 2006- 2016 жылдарға арналған ҚР гендерлік теңдік Стратегиясында көрсетілген. Маңызды мəнге əйел таситын əдептілік факторы ие. Бұл мақалада автор қазақ қоғамындағы əйелдің мəртебесін, оның шаруашылық, саяси жəне əлеуметтік өмірдегі белсенді рөлі қарастырылады. Түйін сөздер: Қазақстан, дəстүрлі қазақ қоғамы, мəртебе, əйел, гендерлік саясат.