(untitled) (Journal of Philosophy, Culture and Political Science, 2018)
Аталмыш мақала қазақ киноматографиясының негізін қалаушы, актер, кинорежиссер жəне «Қазақфильм» киностудиясының көркемдік жетекшісі Шəкен Айманов жəне оның қатарлас режиссерлері: М. Бегалинге, С-А. Қожықовқа, А. Қарсақбаевқа, Ш. Бейсембаевқа арналады. Түйін сөздер: қазақ кинематографы, өнер, мəдениет, ағартушылық, эстетика (əсемдік).