(untitled) (Journal of Philosophy, Culture and Political Science, 2018)
Мақала саяси ғылымдағы өзекті мəселелердің бірі – қоғамдағы партия жүйесінің алатын орны мен рөлін талдап, зерделеуге арналған. Сонымен қатар, автор партия жүйесінің теориялық негізін де талдап көрсетеді. Осы орайда аталған мақалада саяси зерттеудің нысаны болып табылатын партия жүйесі мəселесінің мəні мен мазмұнына жəне негізгі ұстанымдарына қатысты кейбір шетелдік зерттеушілердің көзқарастары қарастырылды. Мақалада автор аталған мəселені қарастыруда қолданбалы ғылыми талдау əдісін қолданған. Түйін сөздер: мемлекет, саяси жүйе, партия, партиялық жүйелер, саяси партиялар, партиялық жүйенің типтері, партиялық коалициялар, бірпартиялық жүйе, екіпартиялық жүйе, көппартиялық жүйе, демократиялық жаңарулар.