(untitled) (Journal of Philosophy, Culture and Political Science, 2018)
Мақала Қасиетті Құранның көне замандардан бүгінгі күнімізге дейінгі аудармасына арналған. Ғасырлар бойы Құран дүниежүзінің көптеген елдерінің тілдеріне, соның ішінде Әзірбайжан тіліне де аударылды. Әзірбайжан мемлекетінің тәуелсіздігінен кейін ең алғашқы аударманы 1991 жылы көрнекті академик Васим Мамедалиев пен профессор Зия Буниятов жасады. Содан бері Құран күрделірек формада және түсініктемелерімен жарияланды. Автор мақаласында академик Васим Мамедалиевтің Қасиетті Құранды туған тілге аударудағы өлшеусіз еңбегі тек оның өз ғылыми қызметінде ғана емес, жалпы Әзірбайжан теологиясы үшін орасан зор маңызға ие екенін баса айтады. Түйін сөздер: Ислам, Қасиетті Құранның аудармасы және түсініктемесі, сөзбе-сөз.