(untitled) (Journal of Philosophy, Culture and Political Science, 2018)
Мақалада саяси миф феноменінің теоретикалық талдауы көрсетілген, бір жағынан әлеуметтік және психологиялық тұрғыдан сипатталса, басқа жағынан оның қызметі белгілі бір әлеуметтік үде- рістердің жүзеге асуына ықпал етеді. Қазіргі заманғы әлеуметтік кеңістіктегі саяси мифтердің қыз- метінің ерекшеліктері қарастырылады. Түйін сөздер: саяси миф, ұлттық мифология, архетип, мифологиялық сана.