(untitled) (Journal of Philosophy, Culture and Political Science, 2018)
Бұл мақалада бұрын орасан зор колониялық мемлекеттің бірі болған Ұлыбританиядағы муль- тикультурализм қоғамының құрылу тәжірибесі қарастырылады. ХХ ғасырда Ұлыбритания бұрынғы колониядан келген қарқынды миграция бағытының орталығына айналды. Мигранттарды қабыл- дау қоғамының тәжірибесінде, үдемелі жаһандану процесіндегі қазіргі қоғамның ағымын ескере отырып, мультикультурализм саясатын жүзеге асыруында мемлекетпен жүргізілген этникалық аз ұлттарға байланысты саясат құнды тәжірибе береді. Түйін сөздер: миграция, бірігу, мультикультурализм, дискриминация, исламофобия, азаматтық бірігу.