(untitled) (Journal of Philosophy, Culture and Political Science, 2018)
Қазіргі заманғы жаңғырту жағдайында, атап айтқанда, Қазақстанды жаңғырту Дін мәртебесі процестермен анықталады секуляризация, декларизациялау, де- және resacra- лизинг және діни қалпына келтіру, дінді дуализациялау. Жоғарыда көрсетілген процестер діни дәреженің көрсеткіші болып табылады, ең алдымен, қоғам.