(untitled) (Journal of Philosophy, Culture and Political Science, 2018)
Орта ғасырда пайда болып, жаңа заманға дейін философия тарихында көрнекті орын алған, еңбектерін араб тілінде жазған, негізінен мұсылман елдерінен шыққан ойшылдар тобы- ның ілімін ғылымда фалсафа деп атау дəстүрі бар. Оларды орыс тіліндегі əдебиеттерде «араб тіліндегі философия» немесе «араб философ- тары» дейді. Анығында бұлар ерекше ойлау менталитетіне ие болған фəлсафа өкілдері.