(untitled) (Journal of Philosophy, Culture and Political Science, 2018)
Бұл мақалада авторлар заманауи өркениет пен мәдениет мәселелері бойынша халықаралық ғылыми-практикалық конференция материалдарына шолу жасайды. Конференция материалдары «Өркениеттің және мәдениеттің дамуының қазіргі мәселелері» жинағында жарияланады. Оған Қазақстан, Ресей, Украина және Белоруссияның танымал ғалымдары қатысты. Қарсыласудың ең өзекті мәселелері мәдениет философиясы, саяси шындықты философиялық тұрғыдан түсіну,әлеуметтік-мәдени динамика, ғылым мен мәдениеттің теориялық және әдіснамалық мәселелері туралы қозғалды. Конференцияда маңызды орын - тұтас адамның, оның рухани әлеуеті мен рухани құндылықтарының, ішкі интеллект пен мәдени сәйкестіктің мәселесі. Түйін сөздер: мәдениет, өркениет, ғылым, білім, мәдени динамика, техногендік тәуекелдер, руханилық, мораль, рухани байлық.