(untitled) (Journal of Philosophy, Culture and Political Science, 2018)
Бірқатар ғалымдардың пікірінше, саяси құндылықтар дәстүрлі қоғамнан заманауи қоғамға, индустриалды қоғамнан постиндустриалды қоғамға трансформация барысында өзгеру қасиетіне ие. Мұндай мәселе Р.Инглхарттың әлем деңгейінде әлеуметтік зерттеу жүргізу негізінде көрініс тапқан. Р.Инглхарттың құндылықты бағдарлар постматериалдылық бағытына қарай жүзеге асуы өндірітік дамыған демократиялық мемлекеттердегі халықтың өзгеру нысандарыныңнегізгі тәсілдерін анықтады. Инглхарттың постматериалды идеясы, индустриалды дамыған мемлекеттіріне сай қолданыс тапқанымен маңызды. Сонымен қатар, авторлар тарапынан ҚР Президентінің Жолдауларында айқындалған Қазақстан Республикасындағы негізін құрайтын саяси құндылықтар анықталған. Түйін сөздер: саяси құндылықтар, даму, қоғам, мемлекет, трансформация