(untitled) (Journal of Philosophy, Culture and Political Science, 2018)
Мақалада инновацияның феноменінің мәні және оның қоғам мен мәдениетті жаңғыртудағы рөлі қарастырылады. Авторлар инновациялық мәдениет пен әлеуметтік инновациялардың табиғатын қарастырады. Мақалада авторлар заманауи қоғамды жаңғырту жағдайында инновациялық мәдениеттің рөлі мен маңыздылығын айқындайды. Авторлар қоғамдық өмірдің кейбір салаларында инновациялық мазмұнды сипаттайды. Мақалада авторлар инновациялық мәдениетті зерттеуде теориялық және әдістемелік тәсілдер ұсынылған. Мақала инновациялық мәдениеттің адамның дамуына ықпалын көрсетеді. Авторлар инновациялық мәдениет адамның қасиеттері мен қабілеттерін жақсартуға қалай әсер ететіндігі көрсетілген. Авторлар инновацияның мәдени функцияларын талдайды. Мақалада авторлар инновациялық жаңалықтарды әлеуметтік жүйенің элементі ретінде талдайды. Авторлар инновацияны заманауи қоғамның даму критерийі ретінде көрсетеді. Түйін сөздер: қоғам, мәдениет, білім, ғылым, құндылықтар, шығармашылық, жаңғырту, инновациялар, жаһандану, тұрақсыздық, тұрақтылық.