(untitled) (Journal of Philosophy, Culture and Political Science, 2018)
Бұл мақалада авторлар мемлекеттік-діни саясаттың негізгі міндеттерінің біріне талдау жұмысын жасады. Бұл талдау көпконфессиялы қоғамды Қазақстан Республикасының мысалында жүргізілді. Қазіргі жағдай, мемлекеттен этностық және діни саясатты реттеу және елдің қауіпсіздігін қамтамасыз ету үшін мемлекеттік-конфессиялық қарым-қатынастардың рөлі мен міндеттерін дұрыс түсінуді талап етеді. Мақалада қазіргі уақыттағы Қазақстан қоғамының әлеуметтік-саяси өміріндегі діннің және оның институттарының рөлі сипатталады. Елдегі діни жағдайды сараптай келе авторлар бірқатар ислам елдеріндегі және Ресейдің кейбір аймақтардағы ислам фундаментализмін жақтаушы радикалды бағыттағы саяси оппозицияның негізгін құрайтындай исламның саясиландырылуына және оның саяси күшіке айналуына ешқандай негіз жоқ екенін айтады. Түйін сөздер: Конфессия, қауіпсіздік, мемлекеттік-конфессиялық қарым-қатынастар, Қазақстан, діни ұйымдар, зайырлылық, сенім.