(untitled) (Journal of Philosophy, Culture and Political Science, 2018)
Орталық Азиядағы радикализмнің ішкі және сыртқы белгілері бар. Мақалада Кеңес одағы ыдырағалы бері аймақтағы радикализмнің күш алуына әсер еткен факторлар талданады. Еңбектің басты түйіні: Орталық Азиядағы радикализм – классикалық әлеуметтік қозғалыс теориясы элементтері мен басқа да саяси, геосаяси, тарихи және әлеуметтік факторлардың дәл осы аймақта, тарихтың дәл осы кезеңінде тоғысуынан қалыптасқан құбылыс. Түйін сөздер: Орталық Азия, радикалдану, діни радикализм, Ислам, терроризм, Хизб-ут-тахрир.