(untitled) (Journal of Philosophy, Culture and Political Science, 2018)
Бұл мақала Алматы облысының Жетісу аумағының әлеуметтік-экономикалық анализіне арналған. Автор Жетісу аумағына тарихи экскурс жасай отырып, Қазақстандағы миграция процестеріне заманауи көзқарасты тереңдетуге тырысады. Мақаланың басты аргументі – аумақтың геосаяси және әлеуметтік-экономикалық, Кеңес Одағы кезеңіндегі және заманауи тұрғындарының бейнесінің өзгеруінің толық анализін беру. Басқа мемлекеттердегі қазақ диаспораларының не себепті және қалайша пайда болуы, сонымен қатар, оралмандардың қазіргі Қазақстанның қоғамына әлеуметтік-экономикалық интеграциясының қиыншылықтары мен жеке мемлекеттерден оралған оралмандардың әлеуметтік-мәдени адаптациясының ерекшеліктері. Түйін сөздер: Жетісу, әлеуметтік-экономикалық интеграция, оралмандар, әлеуметтік мәдени адаптация, қазақ диаспорасы.