(untitled) (Journal of Philosophy, Culture and Political Science, 2018)
Мақалада Антика кезеңінің философы, ойшылы Аристотель мен Шығыстың ғұламасы әл-Фараби идеялары талдайды. Мақалада салыстырмалы талдау әдісі арқылы Батыс пен Шығыс өркениетінде этикалық нормалардың ерекшеліктері, ондағы құндылықтар, идеалды қоғам туралы түсініктері, мінсіз мемлекет пен билеуші туралы көзқарастары Аристотель мен әл-Фарабидің басты идеялары негізінде философиядағы этикалық сабақтастығы сипатталады. Мақалада филocoфия этикacының мән-мaғынacы aйшықтaлa oтырып жәнe әлeмдік тәжірибeмeн қaтaр филocoфиялық этикacын қaлыптacтырудaғы рухaни-мәдeни құндылықтaр қaйтa қaрaлып, философиялық тaлдaу жacaлды, coнымeн қaтaр қaзіргі әлeумeттік-экoнoмикaлық бacымдықтaрғa бaca нaзaр aудaрылaды. Түйін сөздер: Аристотель, әл-Фараби, этика, сабақтастық, Шығыс пен Батыс құндылықтары.