(untitled) (Journal of Philosophy, Culture and Political Science, 2018)
Мақалада Орталық Азияның заманауи өнердің жаңа есімдерінің өндірілу тәжірибесі қарастырылады. Мұндай полигондық өндірілу 2016 жылдың жазында ARTBAT FEST 7 Халықаралық қоғамдық арт фестивалі аясында өткен Ымдаспа көркемөнер мектеп жобасы білім көрмесінде ұсынылды. Автор, бұл жобаның тәлімгері ретінде, оның тұжырымдамалық және құрылымдық ерекшеліктерін зерттейді, сонымен қатар нәтижелерін бағалайды. Мақала заманауи өнердің дамуы үшін аймақтық тәжірибені өзара әртүрлі суретшілер ұрпақтарына маңыздылығын түзетеді. Түйін сөздер: көркем парадигмасы, қоғамдық арт, трамвайлы депо, заманауи өнер, мастер-класс.