(untitled) (Journal of Philosophy, Culture and Political Science, 2018)
Мақала қазіргі заманғы эпистемологияның өзекті мәселелеріне арналған. Эпистемологиялық мәселелері білім және қазіргі заманғы философияның эпистемологиялық мазмұны саласындағы теориялық, әдіснамалық мәселелерінің мәдени, әлеуметтік, гуманитарлық рефлексия және талдау тұрғысында қараланған. Қазіргі заманғы отандық эпистемология дамуының заңдылықтары көрсетілген. Әлеуметтік эпистемология дамуының негізгі тенденциялары ашылған. Эпистемологиялық ғылыми-зерттеу және бағалау саласындағы тұжырымдамалар мен тәсілдердің әртүрлілігі анықталған. Түйін сөздер: ғылым, эпистемология, мәдениет, дискурс, білім, әдістеме, тіл, рационализм, ойлау, менталитет