(untitled) (Journal of Philosophy, Culture and Political Science, 2018)
Мақалада философиялық дүниетанымның болмыстық тұғырының тарихи-әлеуметтік негіздері, олардың метаморфозалық ерекшеліктері талданды. Түпнегіз, жаратылыс құрылымы, болмыс және қозғалыс, Логос және Нус туралы түсініктердің тарихи-рухани ерекшеліктері, трансформациялану тетіктерінің мәні ашылды. Бүгінгі замандағы ақиқаттылық эталоны ретінде алынатын құндылықтар, постмодерндік дағдарыс кезеңіндегі онтологиялық аңырудың себептері анықталды. Түйін сөздер: болмыс, таным мүмкіндіктері, философиялық рефлексия, еңбек апологеті, Абсолютті құдірет, шындық, тағдыр, қажеттілік, онтологиялық нигилизм, жанның субстанциясы, трансценденталдылық.